GEMELLii
Ximena Wörner

Hej Ximena! Berätta gärna lite kort om dig själv, din bakgrund och din roll i GEMELLii!
Uppvuxen på västkusten i Halmstad. Flyttade till Barcelona 2001 där jag påbörjade mina studier i ekonomi, sedan till England där jag fick en Honours degree i European business. På GEMELLii jobbar jag som CMO & Co- Founder tillsammans med min man och hans tvillingbror, därav namnet GEMELLii som betyder tvillingar på italienska. 

GEMELLii all 4 GEMELLii

Hur föddes idén till GEMELLii?
Alla 3 jobbade inom finanssektorn och hade som dröm att starta nåt tillsammans innan vi fyllde 40. En vän till oss producerade en enastående gin med blåbärssmak, därav föddes idén att skapa en fantastisk tonic. GEMELLii Blueberry är en hyllning till hans gin, Jacquemain Eifel Dry Gin. 
Som sanna ginälskare tyckte vi att det saknades mixers med hög standard på marknaden för att skapa en perfekt G& T. I vårt researcharbete blev vi ständigt besvikna på vad marknaden erbjöd och upptäckte att de flesta tonicvatten inte var goda nog att åtnjutas på egen hand utan att behöva blandas med bara gin. Därför bestämde vi oss för att skapa ett premium tonicvatten “Made in Italy” då alla 3 har italienska rötter. Dessutom tyckte vi inte att de alkoholfria alternativen som erbjöds var varken goda, hälsosamma eller stilfulla nog. 

Screenshot 2020 10 15 at 13.21.49 GEMELLii

Hur går produktionen till? Hur tänker ni kring ingredienser?
För GEMELLii är det viktigt med råvarornas ursprung och att de ingredienser man använder är naturliga. I tonicen används extrakter av högsta kvalitet utvunna av växter, frukter och rötter. De sicilianska citronerna som används för Indian tonic samt bergamotten som används i Bergamot tonic ligger och drar i ca 4 veckor för att sedan kunna extrahera de essentiella oljor som används i tonicen och ge den en förhöjd smakupplevelse. GEMELLii är gjort på en blend av källvatten från Piemonte i norra Italien, extrakter av högsta kvalitet utvunna av växter, frukter och rötter samt ekologisk mexikansk blå agave. De är dessutom fria från kemiskt kinin, färgämnen och konserveringsmedel samt att flaskorna pastöriseras för hållbarhet.

drink GEMELLii

Bitter XXVI är tänkt som en alkoholfri aperitif – berätta mer om den!
Vår bitter är en klassisk, alkoholfri och tidlös italiensk kryddad aperitivo som ersätter vermouth. Den är gjord på 26 örter blandade med vår blåa mexikanska raw agave och är ett bra alternativ om man vill ha en dryck som smakar vuxet utan att behöva blandas med alkohol.Den definierar elegansen i italiensk stil och dricks bäst som den är, gärna med is och en spännande garnish, såsom rosmarin eller en skiva apelsin. 


Hur avnjuts era tonics bäst? Vilken typ av gin rekommenderar du till Indian, Bergamot samt Blåbär?
Man kan alltid dricka en GEMELLii, den behöver inte alltid användas som drinkingrediens, utan den kan stå på egna ben och åtnjutas närsomhelst! 
Personligen tycker jag att Indian tonic går bra ihop med Tanqueray Rangpur Gin eller Gin Sul; Bergamot tonic passar underbart med Villa Ascenti Gin eller Gin Mare; vår Blueberry tonic går självklart ihop med Jacquemain Eifel Dry Gin eller Villa Ascenti Gin, underbar combo! Bittern gillar jag precis som den är, men vill man framhäva smaken så blandas den utmärkt med rom eller används för att blanda en härlig negroni!

GEMELLii
Handla
Hemsida
Instagram